• slidebg1
  • slidebg2
  • slidebg3
  • slidebg4
  • slidebg5
  • slidebg6
 

2012


Het thema :  “Feest!”.  


Koninginnedag begon met prachtig weer en in alle vroegte startte de blikkenbussentocht. Jan Minderhoud was present met de oude brandweerauto. De jongeren zorgden ervoor dat iedereen op tijd uit de veren kwam om aan het feest mee te doen. Inmiddels hadden enkele leden van Brassband Crescendo de toren van de Dorpskerk al beklommen, om vandaaruit Oostkapelle muziek toe te spelen. Rond de klok van negen hadden al vele mooi verklede kinderen zich verzameld bij de Halve Maan. Bovendien waren er ook weer fraai versierde karren. Het thema “Feest” leverde vele leuke en creatieve deelnemers aan de optocht; een trouwstoet, feestvarkens, clown, etc. Het was een moeilijke taak van de jury, bestaande uit…….,  om de mooiste te kiezen. Om half tien vertrok de optocht achter Crescendo voor een vrolijke ronde door Oostkapelle in de ochtendzon.
Om kwart over tien verzorgde Burgemeester Van der Zwaag de officiële opening. Tijdens het Wilhelmus werden vlaggen gehesen door kinderen van de basisscholen. Daarna lieten zij witte ballonnen op, als blijk van medeleven aan Prins Friso. Een spannend moment volgde toen de namen werden genoemd van de winnaars van de optocht. De Burgemeester zorgde voor de prijsuitreiking. Dat werd door de kids erg gewaardeerd.

De winnaars zijn:
Karren (slechts één)
01.De Kleine Beer – De Bruiloft

0 t/m 6 jaar
01.Daphne en Sophie – Party Queens
02.Esrah en Iris – Bavaria meisjes
03.Roos Blaas – Assepoester
04.Mathilde – Pipi Langkous
05.Chris, Noël en Dagmar – Ooskappels Trio
06.Jasmijn Ova – Flamingo danseres
07.Sebastiaan Rotte – Feestbeest
08.Jade en Robijn – Feest!
09.Daan Coppoolse – Feestbeest
10.Maartje en Jasmijn – Party Prinsesjes

7 t/m 99 jaar
01.Andrea v/d Bank – Vuurpijl
02.Anjeska en Quinty – Feestvarkens
03.Kristel en Rowhana – Feesttaarten
04.Demi, Levi, Femke en Anouk – The Jackson Four
05.Dominique, Ezra en Mirre – Het Hippie Feest
06.Doeska de Witte – Feestgeest
07.Milan – Clown
08.Ard – Ons cadeautje
09.Owen – Supporter
10.Gerben Paardekoper – Donald Duck

Daarna was het tijd voor de spelletjes. Dankzij het team van Claire, waren er leuke spelletjes voor de peuters. Ook  de leerlingen van groep 1 t/m 4 van de basisscholen konden leuke spelletjes doen, knutselen of geschminkt worden.
Maar liefst 60 kinderen van groep 5 t/m 8 van  de Oôskappelse basisscholen speelden mee om de hoofdprijs van de Minizeskamp. De spelletjes bestonden uit Pingpong blaasvoetbal, Ringsteken op de step, Waterbak met ballonnen prikken, Stappenspel, Puzzel maken en wel het spannendste en leukste spel Gordijnbal. Bij dit spel werden in de laatste speelminuten de bal geruild voor eieren wat komische taferelen te zien gaf. Het jeugdige haar had soms geen shampoo meer nodig. Onder leiding van Ronald was het spel prachtig om te zien in een uitstekende ambiance en goed weer in Oostkapelle. Als nummer 3 van de minizeskamp is gelijk geëindigd de Feestmutsen en Feestnummers met 13 punten, als tweede de Feestvarkens met 15 punten en als eerste de Feestbeesten met 17 punten. De winnaars kregen consumptiemunten om wat lekkers in de tent te kopen. Het winnende team bestond uit Rick Wisse, Danny Maljaars, Jeanne de Korte, Roxanne Vader, Menno de Voogd, Niek Wisse, Thomas de Voogd, Maurice de Ridder, Tessa Wisse, Rachel de Pagter en Julia Moeleker. Voor alle deelnemers was er nog een herinneringsvaantje en dank en hulde voor hun inzet en sportiviteit. Ook is dank op zijn plaats voor de scheidrechters( Pjotr, JP, Ronald, Twan, Jan K, Jan H en Robert) waarop we ieder jaar kunnen rekenen. Ook spreker Ko Francke bedankt dat je de ochtend aan elkaar hebt gepraat.
In de tent kon iedereen de fotocollages bewonderen van 35 jaar Oranjevereniging Oostkapelle.
Rond de klok van één, stonden de deelnemers van de zeskamp te popelen om te beginnen. Een recordaantal van zo’n 140 deelnemers dit jaar, verdeeld over 15 ploegen. Voordat zij aan bod kwamen, werd namens de Rabobank de cheque van de Rabobank Clubkas Campagne overhandigd. Alle stemmers, nogmaals bedankt.

De einduitslag van de Zeskamp is als volgt.
1.Terug van weggeweest (wisselbeker)
2. Zwarte Cross
3. Super Feestbeesten
4. Feestvarkens
5. De Freddy’s
6. De Strandwacht Oostkapelle
7. Zonder ons geen feest
8. De Partysquad!
9. De Party Aso’s
10.De Symnia Feestgangers
11. De Biersmurfen

Jeugd
1.De Schipper van Bontekoe (Wisselbeker)
2.OKP Racingteam
3.De Heidi’s
4.Party Chicks

Beste kleding / presentatie:
Best geklede team: Zonder ons geen feest
Bij de jeugd: De Heidi’s.

Terwijl de deelnemers van de zeskamp het druk hadden met dingen als stoelendans, vond ook de fietspuzzeltocht plaats. Van een kleine 40 deelnemers, kwamen Marianne Boone, Henriëtte Wattel, Gerda Wisse en Hanneke van Bakel als winnaars uit de bus en gingen met de fles wijn naar huis.  
Bij de tienerspelen was het klepelhangen een echte uitdaging. Bij de jongens hield Maarten Hazelaar het ’t langste vol, gevolgd door Abko Peene en Jeffrey Merks. Bij de meisjes was Sterre Wattel kampioen, gevolgd door Joyce de Kort en Michelle de Kort. Iedere winnaar kreeg zwemkaartjes voor De Parel.
Voor de kinderen was er weer een leuke voorstelling in de voetbalkantine, waarbij iedereen betrokken werd, door Willem en Marcel.
Aan het begin van de avond meldden de artiesten zich alweer. Zij wilden maar al te graag het podium op om mee te doen aan de playbackshow. En wat waren ze weer goed. Maar de jury werd het al snel eens over de winnaars:

Groep 3 t/m 8 van de basisschool
01.Noël Zuidhof – Uit: Ietsje meer bewegen – Het Beweeglied
02.Dominque de Voogd, Vera Hazelaar, Laura Obenhollenzer – Rachel met Never Nooit!
03.Mirre Brouwer en Femke en Anouk van Gelder – Weather Girls met It’s raining men
De middelbare School + t/m 99 jaar
01.Joost Wattel – André van Duin met Het pizzalied
02.Marian Rotte, Edith Smit, Heleen Taal, Christiane van de Rest, Jacqueline Tilborgs, Bernardien Jobse, Marty Langeler, Marika Burgmeijer en Magda Boogaard  – Karin Bloemen met De overgang
03.Roos Mesu, Esther Coppoolse, Manon, Sofie Jongepier, Anne-Fleur v/d Ent, Claire de Dreu en Iris Louwerse – Zware Jongens met Anton aus Tirol

Toen was het tijd voor de verloting. Familie De Bruin won de hoofdprijs; een LED tv. Deze hoofdprijs was mogelijk gemaakt door Heijmans Bouw Zeeland BV, Bouwfonds, Camping In de Bongerd, ZOS Zonwering, Wentehoeve, Regiobank en Dierartsenpraktijk Walcheren.. Jullie hebben heel wat mensen blij gemaakt!
Het optreden van zangeres Albertina kwam helaas te vervallen. Ze was kort voor Koninginnedag geopereerd en daardoor niet in staat om naar Oostkapelle te komen. Maar desondanks ging iedereen tijdens het Oranjebal uit z’n dak; mede dankzij DJ Tom.

boekje 2012 (1723 Kb )